
Med corona-krisens indtog steg ledigheden i Skive Kommune. Fra marts til juni steg ledigheden fra 2,8 til 3,4 procent. Særligt ledige på dagpenge blev ramt og i månederne frem mod sommerferien steg antallet af ledige på dagpenge fra 654 til 851. Da antallet var på det højeste rundede det 924 ledige på dagpenge.
Men et stærkt arbejdsmarked i Skive Kommune og et rigtig godt samarbejde mellem jobcentret og egnens virksomheder betyder, at ledigheden er faldet markant. Skive Kommune ligger i top med landets tredje laveste ledighed. Konkret ligger Skive Kommune med en ledighedsprocent på 3,0 mod 4,6 for Region Midtjylland og 4,8 på landsplan:
- Vi oplevede naturligvis en stigning under corona i foråret, men i Skive Kommune har vi faktisk formået at holde en lav ledighedsprocent hele vejen igennem. Selvom antallet af nyledige på dagpenge særligt steg i de første måneder under corona-krisen, så kom vi fra et rigtig godt udgangspunkt, siger arbejdsmarkedschef Dorthe Hamrum og fortsætter:
- I øjeblikket oplever vi et stort fald i antallet af ledige på dagpenge, og vores oplevelse generelt er, at der er godt gang i rekrutteringen. Det ser vi også på udviklingen, hvor antallet af ledige på dagpenge er faldet fra 884 til 730 siden sommerferien.
Gennemgående har der været godt gang i rekruttering i Jobcenter Skives Virksomhedsservice i 2020. I alt har jobcentret modtaget 290 rekrutteringsanmodninger fra 197 forskellige virksomheder - heraf har jobcenter Skive besat 82, hvilket svarer til, at 28,3 procent af jobbene er besat via Jobcenter Skive.
Næstlaveste andel af langtidsledige
Ud fra devisen ”Ledighed kan vi ikke undgå, mens langtidsledighed kan vi ikke leve med”, har der længe været et særligt fokus på langtidsledige i Skive Kommune. Med succes.
Andelen af langtidsledige i Skive holder et lavt niveau, og en andel på 9 procent sender Skive Kommune helt til tops med landets næstlaveste andel af langtidsledige, hvor kun Læsø har et lavere tal.
I Jobcenter Skive bliver der arbejdet ud fra en tidlig aktiv indsats, som foregår i et tæt samarbejde med egnens virksomheder. Et godt samarbejde danner rammerne for indsatsen:
- Den fælles indsats er alt afgørende. Vi har mange virksomheder på Skiveegnen, der er klar til at åbne dørene for de ledige. Det giver de ledige chancen for at være på det rette sted på det rette tidspunkt. Mange er begyndt i virksomhedspraktik, som er blevet til et job - i starten med løntilskud. Praktik og løntilskud er for mange den træningsbane, der gør, at når der så kommer et job i virksomheden, så vælger ledelsen den person, de kender, som omvendt også kender virksomheden, slutter Dorthe Hamrum.