Spring navigation over

To lokale virksomheder kom igennem nåleøjet

25-09-2015

HandiGood fra Skive og Salling Genbyg fra Roslev er begge blevet optaget i et forretningsudviklingsprogram gennem Den Sociale Kapitalfond.

Ud af et stort ansøgerfelt af socialøkonomiske virksomheder udvælger Den Sociale Kapitalfond at optage et lille antal virksomheder i et forretningsudviklingsprogram. HandiGood blev udvalgt til Social StartUp som 1 af 4 virksomheder med 81 ansøgere, og Salling Genbyg til Det Sociale Vækstprogram som 1 af 5 virksomheder med 47 ansøgere.

 

Virksomhedskonsulent Ole Faarkrog-Søgaard, Jobcenter Skive, har været med de to virksomheder hele vejen. Han understreger, at det absolut er på sin plads at prale af, at kommunen har fået to virksomheder med i vækstprogrammet: -Det er utroligt flot, helt enkelt. Målet med Den Sociale Kapitalfond er at etablere og udvikle socialøkonomiske virksomheder, der skaber beskæftigelse for udsatte mennesker på et godt forretningsmæssigt grundlag. Og det er lige netop, hvad vi arbejder for i Skive Kommune, hvor vi tror på, at vækst og social ansvarlighed går hånd i hånd med almindelig økonomisk fornuft.

 

Den kommunale indsats for at styrke det socialøkonomiske område er forankret i både jobcenter og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter gennem projektet Socialøkonomisk virksomhedsvejledning. Derved kan vi tilbyde en bredere vejledning til virksomhederne i forhold til både det økonomiske og sociale aspekt.

 

Fra Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard lyder der et stort tillykke til HandiGood og Salling Genbyg, der fortæller, at kommunen meget gerne vil være med til at støtte op om socialøkonomiske virksomheder. –Det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på social ansvarlighed og jeg er absolut positiv overfor at se på, hvordan kommunen kan hjælpe socialøkonomiske virksomheder, pointerer borgmesteren. - Jobcenter Skive har allerede taget initiativ til at igangsætte et forløb, hvor kommunen – i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond, interesserede virksomheder og samarbejdspartnere - vil afdække mulighederne for at lave en ”Skive Model” for social ansvarlighed. Det arbejde vil jeg følge tæt, slutter Peder Christian Kirkegaard.