Code of Care Skive

Code of Care Skive består af en række socialt engagerede virksomhedsledere, der sammen med Skive Kommune og Jobcenter Skive arbejder for, at ledige på kanten finder deres plads på arbejdsmarkedet.

Formålet med Code of Care Skive er at udbrede og inspirere til, at endnu flere virksomheder på Skiveegnen tager et socialt ansvar.

Ovellie

Simone Østergaard

Salling Hallerne

Majbritt Just

Skamol

Poul Møller

Salling Entreprenørfirma

Gregers Frederiksen

Kastrup Vinduet

Mads Lund

Skov A/S

Bjarne Tore Lauridsen

DEIF

Marjanne Grønhøj

Ole Ibsen

Jens S. Jepsen

SuperBrugsen Roslev

Martin Bundgaard

Fur Bryghus

Per Kristensen

JEWA

John Jensen

Mads Madsen VVS Engros A/S

Mads Madsen

Hydra-Comp

Jørgen Jacobsen

Byggefirmaet Knudsgaard

Camilla Knudsgaard

N.C. Nielsen A/S

Dan Kirkebak

Roslev Trælast

Jørgen Hansen

Dania Plast

Jorun Kjems

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET)

Signe Jørgensen

Skive Handel

Gitte Mikkelsen

Staarup Haandbryg

John Smith

Code of Care

Tommy Wølk

Skive Kommune 

Dorthe Hamrum

Stine Mark

Jobcenter Skive

Marie Louise Andersen

Morten Nielsen

Morten Biller Jensen

 

Skive - We Care

I fantastiske rammer hos N.C. Nielsen blev Skive - We Care skudt afsted. En aften fyldt med energi og virksomheder, der viste vejen for de unge på kanten af arbejdsmarkedet. 80 virksomheder dukkede op og de ca. 200 fremmødte bakkede i stor stil op om aftens tema "Socialt ansvar". Alle fik lov at byde ind med småjobs til de unge, og den mulighed var der mange, som benyttede sig af.

I alt blev der afleveret 68 SPOT ET JOB ARK, som gav:

 • 72 småjobs
 • 20 interesserede (hoveder) i jobmesse i 2019
 • 20 interesserede (hoveder) i at deltage i Code of Care Skive
 • 5 interessere i mentor

TAK FORDI I CARE...

Virksomhedsbesøg

I regi af Code of Care Skive er der iværksat virksomhedsbesøg, som er blevet en fast del af jobcenteret indsats. Ca. hver 3. uge kører en busfuld ledige ud på to virksomhedsbesøg. På flere af disse besøg, har der været konkret jobåbninger, som efterfølgende er blevet besat af ledige fra busturen.

De unge bliver fanget, når de er rundt på Skiveegnens virksomheder. Og opfordringen til de unge er klar, lad ikke udfordringerne holde jer tilbage, det er mindste problem, hvis I har gåpåmod og vilje.

"Vi har lært, hvordan man præsenterer sig selv, og det kan man bruge i alle sammenhænge. Og det at være ærlige om sine udfordringer, vi skal ikke være bange for at sige, hvad vi kæmper med", fortæller en af de mange unge, der har været på virksomhedsbesøg.

 

Skive Jobfestival 2019

2. maj 2019 åbnede Jobcenter Skive og Code of Care Skive Skivemødet med Skive Jobfestival - et nyt initiativ, som havde til formål:

 •          At skabe match mellem virksomheder og ledige med lang, mellemlang, kort eller ingen uddannelse
 •          At synliggøre potentialet ved efteruddannelse/opkvalificering af medarbejdere på alle niveauer
 •          At synliggøre potentialet ved ansættelse af medarbejdere i småjobs
 •          At brande jobmulighederne på Skiveegnen

Dagen startede kl. 13.00 med åbning af Skive Jobfestival ved Peder Christian Kirkegaard og Poul Pedersen efterfulgt af oplæg fra Thomas Grønnemark. Herefter åbnede virksomhedernes stande kl. 13.30.

I alt deltog 40 virksomheder med 163 jobs fordelt på de 40 virksomheder. Derudover deltog Pleje og Omsorg med 80 ferieafløserjobs, og Jobcenter Skive deltog med 76 jobs fra virksomheder, der ikke kunne deltage på dagen.

I løbet af dagen var der over 1000 besøgende fra Skiveegnen og omegnskommunerne. Derudover var der i samarbejde med Jobcenter Aarhus arrangeret en bus med 50 højtuddannede, som besøgte jobfestivalen.

95 % af de 50 jobsøgende fra Aarhus havde efterfølgende 1 eller flere virksomheder, som de skulle kontakte.

En evaluering blandt de deltagende virksomheder viser, at der hele vejen rundt er stor ros til Skive Jobfestival og bred interesse for at deltage igen i 2020. Virksomhederne fremhæver muligheden for at promovere jobmulighederne – særligt mindre virksomheder så fordele i dette.

Skive Jobfestival skaber ringe i vandet. På baggrund af jobfestivallen er der etableret:

 •          4 lærling
 •          11 praktikker
 •          14 ordinære ansættelser

Derudover er der gang i 8 lærlinge/ ordinære ansættelser, lige som en virksomhed har kontakt til 10, som blev ansat henover de efterfølgende måneder. Virksomhederne fik fyldt deres CV-bank, hvorfra de efterfølgende har ansat mange kandidater efterhånden, som jobbene opstod.

Middag med Mening

26. september 2019 inviterede Code of Care Skive til middag med mening. Der var tale om et mindre arrangement, der havde fokus på at udbrede kendskabet til Code of Care Skive og får flere med i netværket.

Pladserne blev hurtigt optaget og i alt deltog 18 nye virksomheder. Heraf ønsker 9 at høre mere om Code of Care Skive og de første har allerede meldt sig klar til næste møde i COC-Skive. Derudover blev der etableret 11 småjobs til unge.

Publiceret 05-03-2020